Helena kara lapset

“Helena Kara oli vahva tragedian kohdattuaankin” – Seura

“Helena Kara oli vahva tragedian kohdattuaankin”

Aini Helena Kara oli suomalainen elokuvanäyttelijä ja yksi toisen maailmansodan ajan suosituimmista filmitähdistä Suomessa. Hän kuului Lea Joutsenon ja …

Helena Kara ja ohjaaja Hannu Leminen edustivat sota-ajan kansalle Hollywood-tyylistä pariskuntaa. Tyttären mukaan Helena oli tavallinen perheenäiti.

Helena Kara – Wikipedia

Helena Kara – Wikipedia

30.3.2015 — Helena Kara on pääroolissa vuonna 1948 valmistuneessa elokuvassa Soita … Dokumentti Silmän lumo kertoo Helena Karasta, kotimaisen elokuvan …

Legendaarisen Helena Karan syntymästä on 100 vuotta

28.2.2002 — 1930-40-lukujen suuri filmitähti Helena Kara kuoli 26. helmikuuta Helsingissä lyhyen sairauden jälkeen. Hän oli 85-vuotias, syntynyt 16.

Helena Kara – Wikiwand

27.2.2002 — Näyttelijä Helena Kara kuoli tiistaina Helsingissä lyhyen sairauden jälkeen. Hän oli suomalaisen elokuvan kulta-ajan valovoimainen tähti.

Aini Helena Kara oli suomalainen elokuvanäyttelijä ja yksi toisen maailmansodan ajan suosituimmista filmi­tähdistä Suomessa. Hän kuului Lea Joutsenon ja Regina Linnanheimon ohella niihin suomalaisiin vanhan elokuvan näyttelijöihin, joilta puuttui teatteritausta. Karan tunnetuimpiin tulkintoihin kuuluu pääosa melodraamassa Valkoiset ruusut.

Elokuvien kaunotar Helena Kara | Elävä arkisto | yle.fi

Helena Kara (1916-2002) oli yksi 1940-luvun valovoimaisimpia elokuvatähtiä. Tie näyttelijäksi kävi sattuman kautta.

Silmän lumo. Helena Kara | Yle TV1 | yle.fi

Dokumentti kotimaisen elokuvan valovoimaisesta tähdestä.

Kaunis Helena löydettiin lippukassalta kassamagneetiksi

Kaunis Helena löydettiin lippukassalta kassamagneetiksi – Ihmiset | HS.fi

Elokuvanäyttelijä Helena Kara

Helena Kara kuollut – Kaleva

Helena Kara kuollut | Kaleva

Näyttelijä Helena Kara kuoli tiistaina Helsingissä lyhyen sairauden jälkeen.Hän oli suomalaisen elokuvan kulta-ajan valovoimainen tähti.

Valkoiset ruusut | SKS verkkokauppa

Valkoiset ruusut on kirja ohjaaja Hannu Lemisen ja näyttelijä Helena Karan elämästä ja ennen muuta elokuvista. Leminen oli suomalaisen elokuvan studiokauden keskeisiä ohjaajia, jonka erikoisalaa olivat romanttiset epookkielokuvat ja hienostuneet komediat. Helena Kara taas kuului Suomen valovoimaisimpiin filmitähtiin 1930-luvun lopulta 1950-luvun alkuun. Kummallakin oli oma uransa, mutta muistettavimmat teokset kuten Valkoiset ruusut ja Soita minulle, Helena! syntyivät pariskunnan yhteistyönä.

Keywords: helena kara lapset